Visum och andra flummiga förteelser

Äntligen! Det är nog det ordet man kan ha letat efter under det senaste veckorna. Jag blev för ungefär en månad sedan blivit matchad med en familj strax utanför Washington D.C. och kommer resa dit den 16:e maj. I dagens läge så har jag äntligen lyckats skaffa alla formulär, släktbevis, passkopior, flygbiljetter & allt annat byråkratiskt. Det slutade dock nästan i krig med mig själv där sinnet var påväg att vinna, men efter mycket om och men så löste sig allt tillslut!
Så vad ska jag med alla dessa förbannade bilder till då kan man undra? Ja om ni läst rubriken vilket jag gissar på eftersom ni redan kommit hit så är det för mitt visum till USA. På söndag beger jag mig till stockholm för att på måndag bege mig mot ambassaden. Otroligt spännande, annars är det bara knappt 20 dagar kvar tills jag faktiskt drar till staterna för ett helt år.

Jag låvade även andra flummiga förteelser! Flyget var billigare än tåget, jag känner mig mer stressad över att behöva säga hejdå till så många människor istället för själva resan... Det kan ju både ses som positivt men ja jag kommer sakna sverige så galet mycket! Detta kommer innebära att håkan skivan och en och en annan svensk film kommer få följa med till staterna för att undvika en eventuell glömska av det svenska språket. Tycker det där är väldigt intressant när man hör svenska personer som spenderat en tid i ett engelskt talande land och kommer tillbaka och låter som att de blivit opererade i käften. Tänkte undvika detta genom minst ett samtal på svenska i veckan men antinger vänner eller familj.. Hoppas på goda reslutat.

Det är dock väldigt sent nu och jag tänker mig att jag ska lyckas presetera någorlunda bra på jobbet imorgon också. Så

Puss och kram!

Dublin 2011

Tänkte tjuvstartade min blogg lite, inte för att jag är i washington D.C utan mest för att jag för tillfället sitter på ett plan till Dublin. Detta är första gången jag åker utomlands "ensam" på eget bevåg och det kommer bli hur awesome som helst! Självklart kommer det bilder senare från mina och Chrïstinas galna äventyr. Självklart får ni ta det galna med en nypa salt eftersom det är med ChrïStina ni har att göra med.

Hur som haver barnen kär! Resan har börjat med en kompliserad rutt till Skavsta som förde mig igenom Sveriges metropol "Flen". När man väl kommit fram till flygplatsen så börjar man inse att det jag ska flyga med (Ryanair) inte är som andra flygbolag. Här kör man med kravallstaket och dolda avgifter. Ingen lyx eller exlusivitet utan ren och simpel gods frakt.
Man känner sig faktiskt som boskap nu när man sitter på planet inhoptryckt på stolar som får pendeltågen eller spårvagnarna i Göteborg se ut som första klass.
Dock ska man försöka se det positiva sakerna i tillvaron. Det finns alkohol! Det där fina röda vinet man får ont i magen! Kanske lyckas får en spy attack som tvingar planet att nödlanda? Vem vet, om ni läser detta så kan man nog förmoda att det inte blivit så.

Men man ska inte vara bitter! Nu blir det fruit ninja turnering mellan mig och haggan på min vänstra sida. Vi kännde inte riktigt orken för en omgång med några galna irländare som ser ut som gandalf i håret och mormorn i Ronja rövardotter.

Puss och kram från Dublin.



RSS 2.0